11-)Floyd-rose'lu gitarda tel ve akord değiştirme

Bu olaylarla ilgili yapılması gerekenleri aslında floyd-rose nasıl ayarlanır kısmında anlattım. (sabit köprülü bir gitardan farklı olan yanlarını yani) Burda sadece birkaç uyarı,öneride bulunacağım. Daha çok yeni yeni floyd-rose ile ilgilienmeye başlayanlar için.

-Eğer floyd-rose'lu gitarınızın akordunu değiştirmek istiyorsanız, köprüyü (pozisyonunu) yeniden ayarlamanız gerekecektir

-Eğer kullandığınız telden farklı kalınlıkta bir tel kullanmak istiyorsanız köprüyü ayarlamanız gerekecektir

-Eğer aynı kalınlıkta telleri aynı akord düzeniyle kullanacaksanız, köprünün ayarlarını hiç değiştirmeden tel değiştirebilirsiniz.

-Eğer tek bir teliniz köprüye yakın bir yerden koptuysa, teli değiştirmeden, akord kolundan biraz daha uzatarak yeniden takabilirsiniz, herhangi bir ayar da gerekmeyecektir.

-Akordu yaptıktan sonra kilitleri kilitlemeden önce, kolla şiddetli bir şekilde oynayarak tellerin biraz daha oturmalarını sağlayın. Tekrar akord edip kilitleri öyle kapayın.

-Tel değiştirirken bütün telleri birden sökerseniz eğer, köprü inebileceği kadar aşşağıya inecektir ve bu durumda telleri takmaya başladığınızda, ilk bikaç telden ses
çıkmayabilir, klavyeye yapışacakları için. Telaş etmeyin, telleri takmaya devam edin. Hepsini takıp gerdikten sonra köprüyü ayarlayın.

-Daha hızlı akord değiştirmek için her seferinde telleri olması gerekenden biraz daha sıkı akordlayın, yukarıda anlattığım gibi bir teli gerdiğinizde diğerleri gevşeyecektir onun için tekrar tekrar akord yapmak durumunda kalacaksınız. Söylediğimi yaparsanız çok daha hızlı akord yapabilirsiniz.